Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1994-95 Eğitim-Öğretim Yılında   hizmete girmiş ve adını dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL' den almıştır. 1994 yılında eğitim ve öğretime başlayan okulumuzun resmi açılışı 27 Haziran 1994 tarihinde yapılmıştır. Okulumuza 2002 yılında Mercedes Benz Firması tarafından Çadır Spor Salonu yapılmıştır.

      Bahçeşehir 2.Kısım Mahallesin de 1324 metrekare alan üzerinde 3 katlı olarak eğitim ve öğretime devam eden okulumuz, İlköğretim olarak eğitim vermeye devam etmiş ve daha sonra 4+4+4 kapsamında ilkokula dönüştürülmüştür.

      Kurulduğu yılda bölgede ki ilk ve tek devlet okulu özelliğini uzun yıllar sürdürmüş, bu da ikili eğitime geçmesine neden olmuştur. Okulumuz gündüzlü olup ikili öğretim yapmaktadır. 

      Okul bahçemizde çok fazla sayıda ağaç bulunmaktadır. Ana Sınıfı Oyun Bahçesi ve Uygulama Bahçesi bulunmakta olup; mevsimine uygun çeşitli sebzeler yetiştirilmektedir

       Bahçeşehir Süleyman Demirel İlkokulu, kurulduğu tarihte Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumu iken 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlanmıştır. Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç olarak gören, milli ve manevi değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik olarak gören okulumuz, kurulduğu günden itibaren disiplin ve akademik başarı anlamında ülkemizin sayılı okulları arasında yer almaktadır.  Okulumuz kurulduğu tarihten bu yana üstlendiği misyonuna ve vizyonuna uygun olarak eğitim vermeyi sürdürmektedir.                                                          

04.10.2020 1749

04-10-2020